Vlaamse macaroni-ham-kaas met bloemkool en ham

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Vlaamse macaroni-ham-kaas met bloemkool en ham

    Vlaamse macaroni-ham-kaas met bloemkool en ham

    Vlaamse macaroni-ham-kaas met bloemkool en ham

Vlaamse topper die door de eenvoud makkelijk te bereiden is 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram oude kaas (Oud-Brugge, geraspt)
200 gram ham (Breydelham, in reepjes)
1 bosje peterselie (fijngehakt)
500 gram bloemkool (roosjes)
400 gram pasta (strikjes)
4 eetlepels paneermeel
50 cl melk
40 gram bloem
60 gram boter
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Mix de bloemkool in een blender tot rijstkorrels. Blend niet te lang, want dan wordt het een papje.

Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roerbak 2 minuten. Giet er al roerend de melk bij tot de saus begint in te dikken. Voeg 150 g kaas toe en roer tot alle kaas is gesmolten. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af. Spatel samen met de bloemkoolrijst, de ham en peterselie onder de saus.

Schep alles in een ingevette ovenschaal. Meng de resterende kaas met het paneermeel en strooi over de mac & cheese. Zet 5 minuten onder de ovengrill.

Bron

spar

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten