Klassieke appeltaart van Robèrt van Beckhoven van Heel Holland Bakt

  • Nederlands, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-03-2021
  • Klassieke appeltaart van Robèrt van Beckhoven van Heel Holland Bakt

    Klassieke appeltaart van Robèrt van Beckhoven van Heel Holland Bakt

    Klassieke appeltaart van Robèrt van Beckhoven van Heel Holland Bakt

  • Klassieke appeltaart van Robèrt van Beckhoven van Heel Holland Bakt

    Klassieke appeltaart van Robèrt van Beckhoven van Heel Holland Bakt

    Klassieke appeltaart van Robèrt van Beckhoven van Heel Holland Bakt

Voor de verjaardag van mijn man heb ik de appeltaart naar het recept van Robèrt van Beckhoven (HHB) gebakken. Een heerlijke appeltaart met een vulling van appel, rozijnen, kaneel en custardpoeder. Ik heb al heel veel soorten appeltaarten gebakken, die staan op mijn pagina, maar mijn man heeft het liefste de klassieke appeltaart. Hij vond het heerlijk dat hij deze op zijn verjaardag kreeg. Ikzelf vond de appeltaart een dag later nog  lekkerder.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Voor het harde wenerdeeg:
300 gram bloem
100 gram suiker
mespunt zout
200 gram koude boter, in blokjes
25 gram ei (ik heb een ei (M) gebruikt)
1 eetlepel ijskoud water
bloem om te bestuiven
Voor de appelvulling:
8 appels, geschild, klokhuis verwijderd, in dunne plakjes (liefst Goudreinetten of Elstar)
100 gram suiker
60 gram rozijnen, geweld (ik had geen rozijnen en heb gedroogde cranberry's gebruikt)
4 tl kaneelpoeder
2 el custardpoeder
Voor de afwerking:
1 eidooier, losgeklopt met een scheutje room

boter voor het invetten van de vorm en bloem of paneermeel voor het bestuiven ervan.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Plasticfolie
deegroller
springvorm van 22 cm Ø, ingevet (ik heb een springvorm an 24 cm doorsnede gebruikt)
kwastje
bakpapier

Bereidingswijze

Meng voor het harde wenerdeeg de bloem met de suiker en het zout.
Voeg de boter, het ei en het water toe en meng alles tot een soepel deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C boven- en onder-warmte.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen van de springvorm in met boter enn bestuif met bloem of paneermeel.
Rol 2/3 van het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 30 cm Ø en bekleed de springvorm hiermee.
Leg de rest van het deeg verpakt in plasticfolie terug in de koelkast tot gebruik.
Meng voor de vulling alle ingrediënten door elkaar.
Leg de appelplakjes in laagjes over de deegbodem en druk stevig aan.
Rol de rest van het deeg uit op ca. 2 mm dikte en snijd in lange repen van ca. 1,5 cm breed. Leg de deegrepen in een rastervorm over de appelvulling.
Druk de randen goed aan en bestrijk de bovenkant met ei.
Bak de appeltaart in ca. 60 minuten gaar in de oven.

Bron

Robèrt van Beckhoven / https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/eten-drinken/klassieke-appeltaart-van-robert-van-beckhoven/

Serveertip

Ik heb in plaats van rozijnen cranberry's gebruikt.
Ik heb een springvorm van 24 cm doorsnede gebruikt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten