parmigiana di melanzane allá di papa

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2021

Mijn Siciliaanse vader maakte véél traditionele gerechten maar vaak naar eigen smaak. En ik was 3 dat ik dit voor het eerst op mijn brood kreeg ..en erg lekker vond.en vind het nu nog erg lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 mooie dikke aubergine
1 zakje/stuk parmezaanse kaas
2 of 3 eieren
1 middelgrote ui
1 blik gepelde tomaten
Peper
Zout
Suiker (1desertlepeltje)
Olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Oke was de aubergine en snijd in dunne plakjes (ongeveer 3mm) maar nu eerst de saus.

Snijd de ui in kleine blokjes en doe beetje olijfolie in de pan , fruit de uitjes , dan hop de gepelde tomaten erbij en half blikje water erbij en goed doorroeren(die gepelde tomaten moeten fijn) dan beetje peper en zout , soms zijn de tomaten scherp en ik wil een iets zoetere saus dus beetje suiker erbij om de scherpte eraf te halen en zoeter te krijgen en de smaak van tomaat meer naar voren te krijgen. (Je kan er laurierblad of andere kruiden in doen maar dat is een keuze)
Laat de saus rustig 5 min pruttelen.

Nu de eieren loskloppen in een bord of kom wat peper en zout erin.
De koekenpan op het vuur olijfolie in de pan , en dan de plakjes aubergine door het eimengsel halen en beide zijde bakken in de olijfolie. Leg ze na het bakken even op keukenpapier anders te vet.
Dan een schaal daar doe je op de bodem een schep saus dan de aubergine dan een handje parmezaanse kaas dan weer saus dan aubergine dan parmezaanse kaas en dit herhaal.tot het op is.
Nu laten afkoelen en dan serveren lekker voor op brood of met een ciabatta bij de BBQ.

Bron

Mijn vader

Laatste reacties

riawes avatar
riawes 14-03-2021

Lekker recept neem het mee Groet van Ria

professoroud avatar
professoroud 13-03-2021

Bedankt voor je reactie; ik ga het gewoon proberen!

taszdevlin avatar
taszdevlin 13-03-2021

Wij aten het warm en koud ,ik zelf vond de koude versie lekkerder omdat de smaak dan beter is , maar warm is ook lekker.

professoroud avatar
professoroud 12-03-2021

Het lijkt me heel lekker maar wil je vragen of je het ook warm kan eten of is het dan niet lekker ??

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten