Siciliaanse kardoene

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-03-2021
  • Siciliaanse kardoene

    Siciliaanse kardoene

    Siciliaanse kardoene

Dit is een groente die veel in Zuid Italië Turkije en Marokko word gegeten en is familie van de artisjok. En dit recept heb ik van mijn Siciliaanse vader. Hier is t vrij onbekend en daarom wil ik het delen. Dit word veel in de wintermaanden gegeten en is een bijgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Omdat Italianen nooit met maten werken probeer ik het een beetje.
2 stronken kardoene (te koop bij de Turkse/Marokkaanse groenteboer)
4 eieren
1 kopje patent bloem
Olijfolie
Water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de kardoene schoon ontdoen ze van de bladeren en stekels en harde draden , ik doe dit met een aardappelschilmesje. Snij ze in stukken zodat ze in de kookpan passen.
Doe water in de pan en de stukken erin. Kook ze tot dat de dikke stukken zacht zijn , als er stukken hard blijven gooi maar weg die zijn bitter ( ik praat uit ervaring) dan even laten uitlekken in een vergiet.
Dan pak je een diep bord doet de eieren erin met beetje peper zout (sommige doen er geraspte parmezaanse kaas in) en in ander bord al vast dat bloem. Oke nu staat alles klaar en je kardoene zijn uitgelekt. Doe de olijfolie in de koekenpan een bodempje (niet zuinig zijn) , hier komt het: haal de kardoene door het ei en dan door de bloem en bakken maar ..en herhaal dit totdat de kardoene op is. En dan eetsmakelijk! Dit word vaak gegeten naast de sardines.

Bron

Tis een familie recept

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten