Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2021
  • Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

    Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

    Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

  • Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

    Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

    Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

  • Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

    Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

    Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

  • Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

    Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

    Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

  • Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

    Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

    Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

  • Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

    Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

    Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

  • Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

    Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

    Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

Het is de : " week zonder vlees " vandaar dit heerlijke vegetarische risotto gerecht. Eerder deze week aten we al 2 x een visgerecht en dan ben ik weer aan mijn target van 2 x vis en 1x vegetarisch. Dit is een heerlijke frisse bijna " zomerse " te noemen risotto.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 gram risotto
500-750 ml groente of kruidenbouillon( of kippenbouillon Heerlijk frisse , maar dan is het gerecht niet vegetarisch meer)
50 gram pecorino romano
150 gram erwtjes
2 grote sjalotten in dunne reepjes gesneden
1 flinke teen knoflook in dunne reepjes
klontje roomboter
peterselie gesnipperd
witte peper naar smaak
1 citroen rasp en sap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en smoor de ui en knoflookreepjes zachtjes 2 minuten. Voeg dan de risotto toe, roer goed en bak de risotto 2 minuten mee. Pers de halve citroen erbovenuit en voeg een eerste scheut bouillon toe.
Roer geregeld en voeg pas een nieuwe scheut bouillon toe als de vorige geheel door de risotto is opgenomen. Ga zo verder totdat de risotto smeuïg , gaar en zacht is en voeg tijdens de laatste scheut bouillon ook de erwtjes , de kaas , een gedeelte van de bladpeterselie en de andere helft van het citroensap toe. Roer alles nog even goed door, zodat ook de tuinerwtjes op temperatuur komen.

Serveer de risotto op voorverwarmde borden, strooi er wat citroenrasp en peterselie over.

Bron

De Gezonde kok eigen tekst en foto's

Serveertip

Serveer met een salade naar keuze. Liever niet vegetarisch, serveer er een lekker visje of een stukje vlees bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten