1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2021

Ingrediënten 2 personen


150 gram risotto
500-750 ml groente of kruidenbouillon( of kippenbouillon Heerlijk frisse , maar dan is het gerecht niet vegetarisch meer)
50 gram pecorino romano
150 gram erwtjes
2 grote sjalotten in dunne reepjes gesneden
1 flinke teen knoflook in dunne reepjes
klontje roomboter
peterselie gesnipperd
witte peper naar smaak
1 citroen rasp en sap


Verder heb je nodig


Grote pan, snijplank en mes


Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....
Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....
Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....
Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....
Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....
Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....
Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....
Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....
Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....
Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....
Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....
Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....
Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....
Heerlijk Frisse Risotto met doperwtjes en citroen.....

Het is de : " week zonder vlees " vandaar dit heerlijke vegetarische risotto gerecht. Eerder deze week aten we al 2 x een visgerecht en dan ben ik weer aan mijn target van 2 x vis en 1x vegetarisch. Dit is een heerlijke frisse bijna " zomerse " te noemen risotto.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en smoor de ui en knoflookreepjes zachtjes 2 minuten. Voeg dan de risotto toe, roer goed en bak de risotto 2 minuten mee. Pers de halve citroen erbovenuit en voeg een eerste scheut bouillon toe.
Roer geregeld en voeg pas een nieuwe scheut bouillon toe als de vorige geheel door de risotto is opgenomen. Ga zo verder totdat de risotto smeuïg , gaar en zacht is en voeg tijdens de laatste scheut bouillon ook de erwtjes , de kaas , een gedeelte van de bladpeterselie en de andere helft van het citroensap toe. Roer alles nog even goed door, zodat ook de tuinerwtjes op temperatuur komen.

Serveer de risotto op voorverwarmde borden, strooi er wat citroenrasp en peterselie over.

Serveertip

Serveer met een salade naar keuze. Liever niet vegetarisch, serveer er een lekker visje of een stukje vlees bij.

Bron

De Gezonde kok eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top