AZIATISCHE TONIJNBURGERS MET NOEDELS
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Probeer deze originele, frisse, pittige tonijnburgers met noedels bij eens. Gemakkelijk, overheerlijk en verrassend!
Ingrediënten 2 recipe.people
1 teentje knoflook20 g gember
100 g peultjes
250 g champignons
1 rode chilipeper
2 lente-uitjes
1 blik tonijn in eigen nat
2 el sojasaus
1 el sesamzaad
1 ei
2 el paneermeel
150 g eiernoedels
2 el arachideolie
zout
Bereidingswijze
-Pers de knoflook en rasp de gember.
-Snij de peultjes overlangs in twee.
-Snij de champignons in plakjes.
-Snij de chilipeper in twee en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij fijn.
-Snij de lente-uitjes in ringen.
-Laat de tonijn goed uitlekken en meng deze samen met de helft van de sojasaus, de helft van de gember, de helft van de chilipeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), de sesamzaadjes, het ei (de eieren) en het paneermeel in een schaal. Zorg dat er geen grote stukken tonijn meer in zitten. Vorm per persoon 1 burger van het tonijnmengsel. Knijp er eventueel nog wat vocht uit.
-Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Proef of de noedels gaar zijn. Giet af en laat uitlekken.
-Verhit de helft van de olie in een wok of antikleefpan en voeg de knoflook, de peultjes, de champignons en de rest van de gember toe. Roerbak voor 3 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-Verhit de rest van de olie in de wok en bak de tonijnburgers 3 minuten aan elke kant. Schep ze uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.
-Voeg de noedels toe aan de wok, samen met de peultjes en de champignons. Voeg de rest van de sojasaus toe en laat kort doorwarmen.
-Serveer de noedels met de tonijnburgers. Schep de saus erbij. Overstrooi met de rest van de chilipeper en lente-uitjes.
Bron
15gram