VEGETARISCHE BAMI MET SATÉSAUS

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • VEGETARISCHE BAMI MET SATÉSAUS

    VEGETARISCHE BAMI MET SATÉSAUS

    VEGETARISCHE BAMI MET SATÉSAUS

Bami zijn de typische Indonesische gebakken noedels. Heerlijk met lekker veel wokgroentjes erbij, krokante pindanootjes en een niet te versmaden zelfgemaakte satésaus. Een supersnelle Oosterse klassieker die iedereen eens zelf thuis moet klaargemaakt hebben...

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 g eiernoedels
1 ui
1 teentje knoflook
400 g wokmix
1 limoen
125 ml kokosmelk
30 g pindakaas
1 kl chilivlokken
30 g pinda's
2 el arachideolie
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor je begint te koken:
-breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een wok klaar.

-Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de eiernoedels en een snuf zout toe. Kook 3 minuten en giet af.
-Snij de ui in ringen en pers de knoflook.
-Verhit de arachideolie in een wok en voeg de ui en knoflook toe. Roerbak 1 minuut en voeg de wokmix toe. Roerbak 5-6 minuten en voeg dan de noedels toe. Roerbak nog 1 minuut.
-Pers de helft van de limoen uit, snij de andere helft in partjes.
-Doe de kokosmelk in een maatbeker.
-Voeg de pindakaas, het limoensap en de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe en mix kort met een staafmixer.
-Voeg de satésaus bij de noedels en meng. Hak de pinda's grof.
-Verdeel de bami over de borden en werk af met de grofgehakte pinda's en serveer met een partje limoen.

Bron

15gram

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten