SCAMPI DIABOLIQUE MET COURGETTELINTEN
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Scampi diabolique, een favoriet van het hele gezin! Dit recept is een lichte, koolhydraatarme versie met mooie courgettelinten bij. Best gemakkelijk om te maken, vullend doordat we lekker veel groenten gebruiken en o zo lekker
Ingrediënten 2 recipe.people
2 courgettes1 ui
2 teentjes knoflook
½ rode chilipeper
1 rode paprika
1 blik tomatenblokjes
20 scampi's
3 el olijfolie
¼ kl cayennepeper
peper en zout
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Trek brede linten van de courgette met een dunschiller. Snij de zachte kern in blokjes.
-Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode chilipeper in fijne ringen. Snij de rode paprika in fijne reepjes.
-Verhit 1/3de van de olijfolie in de diepe pan. Voeg de chilipeper en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), de ui, de rode paprika, de zachte courgetteblokjes en de knoflook toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat de saus 8-10 minuten pruttelen.
-Drapeer de courgettelinten in een ovenschaal, zorg ervoor dat de plakjes niet platliggen. Kruid met peper en zout en besprenkel met 1/3de van de olijfolie. Zet 5-6 minuten in de voorverwarmde oven.
-Dep de scampi's droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in de andere pan en bak de scampi's 2-3 minuten tot ze roze kleuren. Roer ze dan door de tomatensaus. Proef en breng de saus op smaak met peper en zout.
-Schep de courgettelinten op de borden, schep er de scampi diabolique bij en serveer.
Bron
15 gram