Echte Italiaanse lasagne van de moeder van Simona
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Nog nooit eerder at ik zulke lekkere lasagne, dan die we bij de ouders van de Italiaanse uitwisselings studente van onze oudste zoon, bij hen thuis in Italië voorgeschoteld kregen. Ik was echt superblij toen we naderhand het recept toegestuurd kregen. Grazie mille moeder van Simona.
N.B.: Ik eet het als hoofdgerecht met een salade erbij, maar in Italië wordt dit dus echt als een voorgerecht gegeten en dan kun je dus in plaats van 4 porties hoofdgerecht, 8 porties voorgerecht maken.
TIP: Dit is mijn Basisrecept-tomatensaus
Ingrediënten 4 recipe.people
Bechamelsaus:- 50 gram bloem
- 50 gram boter
- 500 ml melk
- peper, zout, nootmuskaat.
- 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
Basis tomatensaus:
https://www.smulweb.nl/recepten/1433153/Basisrecept-tomatensaus
Lasagne:
- tomatensaus (250 ml)
- bechamelsaus (500 ml)
- 2 bollen mozzarella
- 100 gram gekookte ham
- plakjes kaas
- Parmezaan
- lasagnebladen
Bereidingswijze
Bechamelsaus:
- Maak van boter en bloem een roux en voeg beetje bij beetje de melk toe.
- Voeg op het laatst de kaas toe en laat deze in de saus smelten.
- Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Lasagne:
- Maak eerst de bechamelsaus en de (basis) tomatensaus (https://www.smulweb.nl/recepten/1433153/Basisrecept-tomatensaus )
- Snij de bollen mozzarella in plakjes.
- Bouw dan de lasagne in de ovenschaal op in laagjes, bechamelsaus-pasta-ham-kaasplakjes-tomatensaus-mozzarella-Parmezaan- dan bechamelsaus en pasta tot het vol is. Eindig met bechamelsaus en een dun laagje geraspte Parmezaan
- 40 min op 220 graden.
Bron
Italiaanse moeder van Simona