Zalig Italiaans bladerdeeghapje van mijn kleindochter.....💗
- Italiaans, Borrelhapje
- 20-30 min.
Woensdagmiddag en kleindochter van school gehaald. Na de lunch wilde ze graag ( gisteren al afgesproken ) wat hartigs bakken, zodat een deel ervan morgen mee genomen kon worden in de lunchbox.
Dus vanochtend al voor negenen de loopschoenen aan en naar Appie voor serranoham en verse basilicum, de rest was voorhanden. DE OMMETJES APP aangezet en weer wat puntjes gescoord :) Kleindochter ook :) want zij deed alles zelf voor het bereiden van deze heerlijke hapjes. Ik stond erbij en keek ernaar..... en mocht de plaat alleen maar uit de oven halen.
Aan het eindresultaat moet nog wat gesleuteld worden, maar dat doet aan de smaak niets af.
Heerlijk om met kleindochter zo in de keuken bezig te zijn.
Ingrediënten 6 recipe.people
6 plakjes bladerdeeg ontdooidpesto uit een potje of zelf gemaakt
100 gram serrnoham
paar takjes basilicum alleen de blaadjes geknipt
geraspte kaas naar keuze
1 ei geklutst
Benodigdheden
Bakplaat. bakpapier kwastje, schaarBereidingswijze
Bestrijk de ontdooide bladerdeegplakjes met pesto . Leg er serranoham op. Bestrooi met geraspte kaas naar keuze. ( jong belegen)
Leg enkele blaadjes verse basilicum op elkaar en knip in stukjes. Leg wat stukjes op elk bladerdeegplakje.
Rol de plakjes op en "knip "de naad wat in. Beter om dit met een vork wat aan te drukken.
Bestrijk de rolletjes met wat losgeklopt ei en schuif ze 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Snij de rolletjes in plakjes als ze zijn afgekoeld en smullen maar.
Bron
Moeder en vriendinnetje van kleindochter
Serveertip
Ook lekker met rode pesto.