Buffalo Wings (plakkerig, pittig, krokant en vooral heel lekker!)

  • Amerikaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-03-2021
  • Buffalo Wings (plakkerig, pittig, krokant en vooral heel lekker!)

    Buffalo Wings (plakkerig, pittig, krokant en vooral heel lekker!)

    Buffalo Wings (plakkerig, pittig, krokant en vooral heel lekker!)

Het recept komt gewoon van Youtube (10-Minute Vs. 1-Hour Vs. 1-Day Chicken Wings Tasty - YouTube tweede recept), maar ik heb hem hier voor jullie in het Nederlands uitgeschreven, ook heb ik de Amerikaanse hoeveelheden omgerekend.

Mocht je het recept willen uitprinten dan kan dat hier.

https://drive.google.com/file/d/1tVZCRe_6a2OhR/view?usp=sharing

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Wings
- 750 g Kippenvleugels
- 1 eetlepel bakpoeder (16g)
- Kruiden (bijvoorbeeld zout, peper, knoflook poeder, paprika poeder, ui poeder, Etc.)

Buffalo Saus
- 70 ml roomboter / margarine
- 70 ml hot sauce (bijvoorbeeld Franks' RedHot)
- 1 Eetlepel honing
- 1 Eetlepel Worcester saus
- 1⁄2 Theelepel knoflook poeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote bak (om kip in te mengen),
oven rooster,
ovenplaat,
steelpannetje of normaal pannetje

Bereidingswijze

- Stap 1: Doe het bakpoeder in een schaaltje en gooi er de kruiden bij die je lekker vind. Verwarm de oven voor
tot 220 °C (dit recept is getest in een hete lucht oven).
- Stap 2: Doe de kippenvleugels in een kom en gooi de bakpoeder met kruiden erbij. Goed schudden zodat de kip helemaal bedekt is.
- Stap 3: Pak een oven rooster en vet deze in (met boter of olie). Leg de kippenvleugels erop.
Zorg ervoor dat de kip op een rooster ligt zo kan de lucht goed rondom de kip circuleren. Leg onder het rooster
met kip een plaat zodat de kip geen viezigheid achterlaat (zoals olie of bakpoeder dat van de kip druipt tijdens het bakken)
- Stap 4: Doe de kippenvleugels in de voorverwarmde oven (220 °C) voor 30 min.
- Stap 5: 10 minuten voordat de kippenvleugels klaar zijn ga je de saus maken. Doe de hot saus in een pannetje
en gooi de boter daarbij. Zorg ervoor dat de boter smelt maar de saus hoeft niet kokend/bubbelend te zijn. Als
de boter en saus goed gemengd zijn, dan voeg je de rest van de ingrediënten van de saus toe (1 Eetlepel
honing, 1 Eetlepel Worcester saus, 1⁄2 Theelepel knoflook poeder).
- Stap 6: Als de kip klaar is haal je deze uit de oven en doe je deze in een bak, doe alle saus die je hebt gemaakt
erbij (saus mag afgekoeld zijn! Wordt vanzelf weer warm doordat de kip warm is) en schud deze goed tot alle
kippentjes bedekt zijn.
- Stap 7: Serveren en genieten! Lekker bij rijst of een flinke portie friet.

Bron

Https://www.youtube.com/watch?v=AVZGNiHV2NQ

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten