Kip tandoori uit de oven
- Indiaas, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Lekker kip tandoori kippenpoten zonder een tandoori oven
Ingrediënten 3 recipe.people
3 kippenpoteneerste marinade:
zout naar smaak
1/2 thl chili poeder
2 thl citroensap
1/4 thl koenjit
Tweede MARINADE:
175 ml turkse yoghurt
1/2 thl chilli poeder
1 eetl ginger garlic pasta
1/2 thl koriander poeder
1/2 thl komijn poeder
1/2 thl garam masala
1 thl citroen sap
1/2 thl chaat masala
1/2 thl dry mango powder
1 thl tandoori masala
2 tsp gedroogde fenugreek blaadjes
1/4 thl zwarte pepper
2 eetlepels olie
Benodigdheden
OvenBereidingswijze
Verwijder het vel van de kippenpoten , maak diepe inkepingen op verschillende plaatsen . maak een marinade van het zout, citroensap, chilipoeder en koenjit. Wrijf beide kanten van de poten er mee in en laat het 20 min trekken. Maak ondertussen de tweede marinade klaar. Meng hiervoor alle ingrediënten behalve de olie door de yoghurt, Leg de kippenpoten in het yoghurt mengsel en verdeel het yoghurt mengsel met de handen over de kip. Laat tenminste 4 uur maar liever de hele nacht marineren. Verwarm de oven min 15 min voor op 230 graden. bekleed een bakplaat met aluminiumfolie voor het opvangen van vet en yoghurt druppen . Plaats het oven rek boven de bakplaat en leg de kippenpoten erop . Bak ze 20 min voeg intussen de twee eetlepels olie met het restant van de marinade en bestrijk de poten na 20 min met de marinade, keer de poten en bak nog 20 min.
Bron
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=6jYZI4kgMz0&ab_channel=Kanak%27sKitchen
Serveertip
Serveer met zelfgemaakte naan, raita en rijst met sperziebonen of groentegerecht