Chocolade taart

  • Frans, Banket
  • > 120 min.
  • Chocolade taart

    Chocolade taart

    Chocolade taart

De ul­tie­me ver­jaar­dags­taartDit is 'm hoor: dé ultieme verjaardagstaart!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 recipe.people
200 g melkchocolade
200 g ongezouten roomboter
200 g crème fraîche
200 g tarwebloem
1 el bakpoeder
2 el cacaopoeder
½ tl zout
4 middelgrote eieren
200 g kristalsuiker
400 g pure chocolade 58%
250 ml verse slagroom
50 g poedersuiker
50 g witte chocolade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vuurvaste kom
garde
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
satéprikker
dunschiller

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 165 °C. Breek de melkchocolade in stukjes. Doe met de boter en crème fraîche in een vuurvaste kom en laat in een pan kokend water smelten (au bain-marie). De kom mag het water niet raken. Haal de kom uit de pan, roer met een garde en laat afkoelen tot lauwwarm.
Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier, vet de rand in met boter en bestuif met een beetje bloem. Zeef de bloem, bakpoeder, cacao en het zout in een kom en meng door elkaar. Klop in een andere kom de eieren en suiker met een garde tot een glad mengsel. Meng het chocolademengsel met een garde door de eieren. Voeg het bloemmengsel toe en roer door tot een glad beslag.
Giet het cakebeslag in de springvorm en bak ca. 50 min. in het midden van de oven. Steek na 45 min. de satéprikker in het midden van de cake. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat de taart afkoelen, haal na 20 min. uit de vorm.
Maak ondertussen de ganache. Breek de pure chocolade in stukken, meng met de slagroom in een vuurvaste kom, zet op een pan kokend water en laat smelten (au bain-marie). De kom mag het water niet raken. Roer voorzichtig door met een garde, haal van het vuur en laat helemaal afkoelen. Klop de poedersuiker er met een garde door. Schaaf van de zijkanten van de witte chocolade met een dunschiller mooie krullen. Bewaar tot gebruik.
Snijd de cake horizontaal doormidden. Besmeer de onderste helft met ⅓ van de ganache. Leg de bovenste helft erop en besmeer alleen de bovenkant van de taart rijkelijk met de rest van de ganache, in mooie pieken. Bestrooi met de witte-chocoladekrullen.

Bron

Allerhande

Serveertip

Je kunt de cake, ganache en chocolade- krullen 1 dag van tevoren maken. Bewaar ze elk apart afgedekt in de koelkast tot je de taart wilt afmaken en serveren. De ganache wordt hard in de koelkast en moet eerst weer op kamertemperatuur komen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

victorv avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten