1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gnocchi
  6. Gnocchi met kaassaus en uitjes

Gnocchi met kaassaus en uitjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-03-2021

Ingrediënten 4 personen


4 el olijfolie
500 g gnocchi
1 soeppakket paddenstoelen (325 g)
400 g broccoli
100 g geraspte pittige kaas 48+ (zakje à 250 g)
2 sjalotten
100 ml zonnebloemolie


Verder heb je nodig


1 zeef of stoompan
1 schuimspaan
1 keukenpapier


Gnocchi met kaassaus en uitjes
Gnocchi met kaassaus en uitjes

Ben jij ook zo dol op gnocchi? Dit is een heerlijk recept voor gnocchi met kaassaus en uitjes. Lekker, makkelijk om te maken én vegetarisch. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit 2 el olijfolie in een ruime koekenpan en bak de gnocchi in 15 min. krokant. Veeg intussen de paddenstoelen uit het soeppakket schoon en snijd of scheur in grove stukken. Voeg na 5 min. toe en bak 10 min. mee.

2. Breng in een (stoom)pan een laagje water aan de kook. Snijd intussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Doe de broccoli in de stoommand of zeef en hang deze boven het kokende water. Doe het deksel op de pan en stoom in 5-6 min. beetgaar.

3. Verhit 2 el olijfolie in een steelpan. Voeg 2 el tarwebloem uit het soeppakket toe en gaar al roerend 3 min. Schenk er al roerend 300 ml water bij en roer glad. Voeg in delen de kaas toe en laat al roerend smelten. Verkruimel er een 0,5 bouillonblokje uit het soeppakket boven, breng op smaak met peper en roer door.

4. Snijd de sjalot uit het soeppakket en de 2 extra sjalotten in dunne halve ringen. Verhit de zonnebloemolie in een pan en frituur de sjalotten in 8 min. knapperig. Schep met een schuimspaan de uien uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

5. Schep de broccoli door de gnocchi met de paddenstoelen en bak 1 min. mee. Snijd de peterselie uit het soeppakket fijn. Verdeel de gnocchi met de paddenstoelen en broccoli over 4 diepe borden. Schenk er de kaassaus over. Strooi er de gebakken sjalotten over. Garneer met de peterselie.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top