Winterse wok

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Winterse wok

    Winterse wok

    Winterse wok

Niet veel tijd om in de kookpotten te roeren? Deze wok met rundvlees en boerenkool zet je binnen het halfuur op tafel. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
250 g rundvlees, in reepjes
2 teentjes knoflook
2 el geraspte gember
300 g boerenkool
200 g shii-take champignons
100 ml groentebouillon
40 ml sojasaus
zwarte peper
2 el maïzena
2 el olijfolie
1 el sesamolie
2 lente-uitjes
sesamzaadjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Maak een marinade met de geraspte gember, fijngesneden teentjes look en sojasaus. Laat hierin de stukjes rundvlees voor een half uurtje marineren.

-Verwijder de nerf van de boerenkool en snijd de bladeren in reepjes.
-Snijd de shii-take champignons in vier.
-Verwarm de olijfolie in de wok en voeg het rundvlees toe. Houd de marinade apart.
-Breng de rundsreepjes op smaak met zwarte peper. Voeg de shii-take en de boerenkool toe en wok kort op. Voeg de sesamolie toe en wok het geheel gaar, ongeveer 15 minuten.
-Los de maïzena op in de marinade van het rundvlees en giet deze bij de wok. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel even opkoken.
-Hak tenslotte de lente-uitjes fijn en strooi deze samen met sesamzaadjes over het gewokte rundsvlees.
-Serveer met (bruine) rijst.

Bron

lekker van bij ons

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten