Winterse wok
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Niet veel tijd om in de kookpotten te roeren? Deze wok met rundvlees en boerenkool zet je binnen het halfuur op tafel.
Ingrediënten 4 recipe.people
250 g rundvlees, in reepjes2 teentjes knoflook
2 el geraspte gember
300 g boerenkool
200 g shii-take champignons
100 ml groentebouillon
40 ml sojasaus
zwarte peper
2 el maïzena
2 el olijfolie
1 el sesamolie
2 lente-uitjes
sesamzaadjes
Bereidingswijze
-Maak een marinade met de geraspte gember, fijngesneden teentjes look en sojasaus. Laat hierin de stukjes rundvlees voor een half uurtje marineren.
-Verwijder de nerf van de boerenkool en snijd de bladeren in reepjes.
-Snijd de shii-take champignons in vier.
-Verwarm de olijfolie in de wok en voeg het rundvlees toe. Houd de marinade apart.
-Breng de rundsreepjes op smaak met zwarte peper. Voeg de shii-take en de boerenkool toe en wok kort op. Voeg de sesamolie toe en wok het geheel gaar, ongeveer 15 minuten.
-Los de maïzena op in de marinade van het rundvlees en giet deze bij de wok. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel even opkoken.
-Hak tenslotte de lente-uitjes fijn en strooi deze samen met sesamzaadjes over het gewokte rundsvlees.
-Serveer met (bruine) rijst.
Bron
lekker van bij ons