SOEP VAN GELE TOMATEN, BASILICUM EN MASCARPONE
- Italiaans, Soep
- 30-60 min.
Lekkere zuiderse tomatensoep
Ingrediënten 4 recipe.people
2 lente uien1 teentje knoflook
2 eetlepels mascarpone
1 L water
2 bouillonblokjes Knorr Finesse Groenten
6 gele tomaten
20 basilicumblaadjes
2 eetlepels vloeibare margarine ( Solo )
Bereidingswijze
-Breng in een kookpot water aan de kook.
-Kerf de tomaten kruislings in en dompel ze gedurende 1 minuut in het kokende water. Spoel na met koud water.
-Ontvel de tomaten.
-Snij de lente-uien en de knoflook fijn.
-Stoof de ui en knoflook glazig in de margarine.
-Laat ook de tomaten stoven.
-Voeg het water en de 2 bouillonblokjes Knorr Finesse Groenten toe.
-Laat een half uurtje sudderen.
-Voeg de mascarpone en de basilicum toe en mix glad.
-Haal het geheel door een fijne zeef.
-Breng op smaak met peper en zout.
Bron
solo-knorr