Koe Lo Kai met krokant gefrituurde kipstukjes....
- Chinees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een heel smakelijk gerecht met een snelle zoetzure saus en krokante kipstukjes in zonnebloemolie gefrituurd.
Ingrediënten 2 recipe.people
1/2 rode paprika in grotere stukken gesneden1/2 gele paprika in grotere stukken gesneden
1 flinke ui wat grover gesnipperd
1/2 blikje ananas op eigen sap
250 gram kipfilet in hapklare blokjes gesneden
1 ei geklutst
Olie om in te frituren ( zonnebloemolie )
wat olie om in te bakken
peper, zout en paprikapoeder ( mild)
120 gram rijst met meer vezel
1/2 kippenbouillonblokje met minder zout om de rijst in te koken.
VOOR DE SAUS
60 ml witte natuur azijn
2 el ketchup
1 el gembersiroop
1 el sojasaus
50 gram suiker ( ik nam wat minder.)
Benodigdheden
Snijplank, mes kommetjes, pan om te frituren en pan om te bakkenBereidingswijze
Klop alle ingrediënten voor de saus door elkaar.
Bestrooi de kip met peper, zout en mild paprikapoeder. Haal de kipstukjes door de maizena, dan door het ei en nogmaals door de maizena.
Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
Bak de ui in een klein scheutje olie glazig en voeg dan de paprika blokjes toe. Bak deze enkele minuten mee. Voeg de ananas toe en wat van het sap . Voeg de saus toe en roer alles goed door.
Laat 2 minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg 1 tl maizena met een scheutje water toe en roer dit door, zodat de saus wat kan indikken. Houd de saus warm.
Verhit een flinke plens olie in een pan en frituur de kipblokjes in niet te grote porties in enkele minuten goudbruin, gaar en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Roer alle gefrituurde stukjes door de saus en serveer meteen met de rijst en een plukje peterselie. Ik wilde de krokant van de kip behouden en heb ze er apart bij geserveerd.
Bron
Savory Sweets Eigen tekst, kleine aanpassing en foto's
Serveertip
Hou je niet van ananas in je gerecht dan kun je de ananas gewoon weg laten. Is ook heel lekker.