Sukadelappen in tomatensaus (Italiaans stoofvlees)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Sukadelappen in tomatensaus  (Italiaans stoofvlees)

    Sukadelappen in tomatensaus (Italiaans stoofvlees)

    Sukadelappen in tomatensaus (Italiaans stoofvlees)

  • Sukadelappen in tomatensaus  (Italiaans stoofvlees)

    Sukadelappen in tomatensaus (Italiaans stoofvlees)

    Sukadelappen in tomatensaus (Italiaans stoofvlees)

  • Sukadelappen in tomatensaus  (Italiaans stoofvlees)

    Sukadelappen in tomatensaus (Italiaans stoofvlees)

    Sukadelappen in tomatensaus (Italiaans stoofvlees)

  • Sukadelappen in tomatensaus  (Italiaans stoofvlees)

    Sukadelappen in tomatensaus (Italiaans stoofvlees)

    Sukadelappen in tomatensaus (Italiaans stoofvlees)

Italiaans stoofvlees met hele sukadelappen. Zo gepiept (het voorwerk dan), zo veel smaak! De tomatensaus maak ik met Italiaanse tomatenpulp uit blik, en natuurlijk Italiaanse wijn.Bovenop de saus zie je Gremolata. Dat is een frisse topping van citroenschil, knoflook en peterselie. Erg lekker, ook over andere tomatensauzen of op een stukje vlees.

https://chivanne.nl/sukadelappen-in-tomatensaus/

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Ca. 700 gram sukadelappen

800 ml Polpa, dit is tomatenpulp (Mutti Polpa multi-pack, verrkrijgbaar bij AH)

375 ml rode Italiaanse wijn

20 gram Italiaanse kruidenmix (AH) of mix zelf verse oregano, salie, rozemarijn en tijm

20 gram verse peterselie

2 citroenen

1 rode ui

4 tenen knoflook

zonnebloem-, arachide of rijstolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukentouw

Bereidingswijze

Haal de sukadelappen een half uur voor bereiding uit de verpakking en laat ze op een bord, iets op kamertemperatuur komen.

Verhit ongeveer 4 eetlepels olie in een goed hete braadpan. Kruid het vlees met peper en zout en bak ze aan beiden kanten bruin.

Snipper in de tussentijd de ui fijn en snijd 2 tenen knoflook in kleine stukjes. Voeg toe aan de pan en bak een paar minuten mee. Pas op dat de knoflook niet te hard gaat. Blus af met de wijn en voeg de tomatenpulp toe.

Bind de kruiden met keukentouw, en voeg toe aan de pan. Kruid de saus met peper en zout. Breng het geheel aan de kook en laat het gerecht met de deksel op de pan 2 uur pruttelen. Er mogen in de hele pan kleine bubbeltjes zijn dus niet alleen rond de pit (als je een gasfornuis gebruikt). Voeg wat kraanwater toe aan de pan als het vocht te veel verdampt is. Dit gaat niet ten koste van de smaak. Controleer met behulp van twee vorken of je het vlees makkelijk uit elkaar kunt trekken.

Was de citroenen en schil de citroen met een aardappelschiller. Hak de citroen en 2 knoflooktenen heel fijn. Pluk de blaadjes van de peterselie en had ook deze fijn. Meng de peterselie, knoflook en citroenschil met elkaar. Dit is de Gremolata.

Serveertip

Lekker met pappardelle of friet.

Wil je malser vlees, kook het dan langer dan twee uur. De sukadelappen kunnen dan wel uit elkaar vallen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chivanne avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten