1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Europese keuken
  5. Rivierkreeftjes cocktail

Rivierkreeftjes cocktail

  • Europees, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-03-2021

Ingrediënten 4 personen


200 g rivierkreeftjes
20 cm bleekselderij - brunoise, heel fijngesneden
20 cm bosui - in ringetjes
40 g paprika - ong. ⅛
6 cherrytomaatjes - gehalveerd
6 takjes peterselie - vers, fijngesneden
Dressing/saus
2 el mayonaise
4 tl Griekse yoghurt
2 tl sambal - minder of meer naar smaak
2 tl tomatenketchup
Garnering
flinke hand rucola - fijngesneden
plukje kiemgroente - alfalfa, of andere naar keuze



Rivierkreeftjes cocktail
Rivierkreeftjes cocktail

Voorgerecht van Inge

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd alle groente en de peterselie zoals aangegeven.
Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar. Proef en breng naar wens op smaak met meer sambal.
Meng de rivierkreeftjes met de gesneden bleekselderij, bosui, paprika, tomaatjes en peterselie. Voeg zoveel saus toe als je wilt en geef de rest er apart bij.
Snijd de rucola fijn.
Voor een extra feestelijk gerechtje serveer je de cocktail in een mooi glas. Onderin het glas de rucola, dan de aangemaakte cocktail en bovenop als garnering een plukje alfalfa of andere kiemgroenten.
Pas eenvoudig de portiegrootte aan, als je het als voorgerecht of amuse wilt serveren.

Bron

Koolhydraatarmrecept.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inlihaka


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inlihaka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top