Rivierkreeftjes cocktail

  • Europees, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-03-2021
  • Rivierkreeftjes cocktail

    Rivierkreeftjes cocktail

    Rivierkreeftjes cocktail

Voorgerecht van Inge

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g rivierkreeftjes
20 cm bleekselderij - brunoise, heel fijngesneden
20 cm bosui - in ringetjes
40 g paprika - ong. ⅛
6 cherrytomaatjes - gehalveerd
6 takjes peterselie - vers, fijngesneden
Dressing/saus
2 el mayonaise
4 tl Griekse yoghurt
2 tl sambal - minder of meer naar smaak
2 tl tomatenketchup
Garnering
flinke hand rucola - fijngesneden
plukje kiemgroente - alfalfa, of andere naar keuze
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd alle groente en de peterselie zoals aangegeven.
Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar. Proef en breng naar wens op smaak met meer sambal.
Meng de rivierkreeftjes met de gesneden bleekselderij, bosui, paprika, tomaatjes en peterselie. Voeg zoveel saus toe als je wilt en geef de rest er apart bij.
Snijd de rucola fijn.
Voor een extra feestelijk gerechtje serveer je de cocktail in een mooi glas. Onderin het glas de rucola, dan de aangemaakte cocktail en bovenop als garnering een plukje alfalfa of andere kiemgroenten.
Pas eenvoudig de portiegrootte aan, als je het als voorgerecht of amuse wilt serveren.

Bron

koolhydraatarmrecept.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten