Vega tomatensoep met kidneybonen, paprika en zeekraal
- Internationaal, Soep
- 30-60 min.
Heerlijke soep zonder zout of suiker
Ingrediënten 8 recipe.people
5 tomaten350 gr Heinz Tomato Frito
1 rode ui
1 teen knoflook
15 gram Zeekraal
500 ml water
1 Dambert law salt groentenbouillon blokje
1 Rode paprika
1 tl paprikapoeder
1/2 tl komijn
1 tl koriander
1 avocado
150 gr Biologische kidneybonen (waar geen zout/suiker aan toegevoegd is)
handje geraspte kaas
snufje peper
Benodigdheden
Soeppan, StaafmixerBereidingswijze
Begin met het snijden van het ui, knoflook, paprika en tomaten in stukjes. Hak de zeekraal fijn. Giet olie in de soeppan. Bak de ui, knoflook en zeekraal. Voeg na 3 minuten de paprika toe.
Bak dit nog 2 minuten mee en voeg dan de kruiden toe. 1 Minuut meebakken en dan het water, bouillonblokje, Frito en blokjes tomaat toevoegen.
Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 20 minuten doorkoken. Hierna de soep pureren en dan de kidneybonen toevoegen. Paar minuten opwarmen en klaar.
Serveertip
Serveer met stukjes avocado erin en wat geraspte kaas.