Havermoutwafels met geraspte appel en bramen
- Belgisch, Ontbijt
- 30-60 min.
Lekkere wafels als ontbijt , geef er yoghurt bij
Ingrediënten 4 personen
Havermoutbeslag:160 g havermoutvlokken
4 el bloem
2 + 1 appelen
1 citroen
250 ml melk
2 eieren
1 tl bakpoeder
1 snufje kaneel
zonnebloemolie
Afwerking:
100 g braambessen
50 g noten
honing of ahornsiroop, indien gewenst
Bereidingswijze
Voor het havermoutbeslag
Maal de havermout fijn in een blender tot meel. Rasp 2 appelen en meng met het havermoutmeel, de bloem, de melk, eieren, bakpoeder en kaneel tot een dik beslag.
Snijd de overige appel met behulp van een mandoline in dikke staafjes. Rasp de citroen en pers het sap uit. Meng het sap en rasp met de appelstaafjes en de bramen. Laat rusten in de koelkast.
Wafels
Verhit het wafelijzer en borstel in met zonnebloemolie.
Verdeel wat beslag over de wafelijzers en bak gedurende 3 à 4 minuten, tot de wafels goudbruin zijn.
Werk af met de appel-bramen salade en verkruimelde noten.
Bron
lekker van bij ons