Havermoutwafels met geraspte appel en bramen

  • Belgisch, Ontbijt
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2021
  • Havermoutwafels met geraspte appel en bramen

    Havermoutwafels met geraspte appel en bramen

    Havermoutwafels met geraspte appel en bramen

Lekkere wafels als ontbijt , geef er yoghurt bij 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Havermoutbeslag:
160 g havermoutvlokken
4 el bloem
2 + 1 appelen
1 citroen
250 ml melk
2 eieren
1 tl bakpoeder
1 snufje kaneel
zonnebloemolie
Afwerking:
100 g braambessen
50 g noten
honing of ahornsiroop, indien gewenst
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor het havermoutbeslag
Maal de havermout fijn in een blender tot meel. Rasp 2 appelen en meng met het havermoutmeel, de bloem, de melk, eieren, bakpoeder en kaneel tot een dik beslag.
Snijd de overige appel met behulp van een mandoline in dikke staafjes. Rasp de citroen en pers het sap uit. Meng het sap en rasp met de appelstaafjes en de bramen. Laat rusten in de koelkast.
Wafels
Verhit het wafelijzer en borstel in met zonnebloemolie.
Verdeel wat beslag over de wafelijzers en bak gedurende 3 à 4 minuten, tot de wafels goudbruin zijn.
Werk af met de appel-bramen salade en verkruimelde noten.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten