
4 hard gekookte eieren gepeld
1/2 blik tomatenblokjes
200 ml kokosmelk
gefrituurde uitjes
atjar
2 bosuitjes fijn gesneden
wat versnipperde bladpeterselie( ik had krul)
2 djeroek poeroet (limoenblad, te koop bij de toko) blaadjes ( ik had deze niet en heb 2 laurierblaadjes genomen)
VOOR DE BOEMBOE
1 ui grof gesneden
1 rode peper zonder zaad grof gesneden
1 dessertlepel basterdsuiker
1 flinke teen knoflook
ruim 1 cm gember geschild en versnipperd
1/2 tl sambal oelek ( ik heb ruim 1 tl sambal badjak genomen)
1/2 tl trassi
Hakmolentje, of staafmixer, snijplank, mes pan
Een dergelijk vegetarisch gerecht stond al een poosje op mijn : " still to make " lijstje. Er zijn veel van dit soort gerechten op het world wide web te vinden. Allemaal nét weer iets anders . Dit gerecht sprak mij het meeste aan , mede vooral ook, omdat ik alle ingrediënten in huis had met uitzondering van bladpeterselie, maar het "gekrulde zusje " is bijna nét zo lekker.
Maak eerst de boemboe door alle ingrediënten hiervoor met de staafmixer of het hakmolentje te pureren tot een smeuïge pasta. Ik heb dit in de keukenmachine gedaan en meteen een klein scheutje zonnebloemolie toegevoegd.
Voeg een royale laag zonnebloemolie toe aan een pan en bak de eieren rondom bruin en krokant. Zet de eieren even opzij.
Verwijder alle olie uit de pan en fruit de boemboe enkele minuutjes totdat de boemboe heerlijk begint te geuren.
Voeg dan de tomatenblokjes, de kokosmelk en de djeroek poeroet blaadjes toe . Roer alles goed door en laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen zodat de saus kan indikken. Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
Proef en breng de saus verder op smaak met peper en zout.
Halveer de krokante eieren , leg ze in de saus om even mee te warmen. Strooi er de ringentjes bosui, en gesnipperde peterselie en wat gefrituurde uitjes over en serveer met gekookte rijst. Ik serveerde er een heerlijke komkommer rauwkost bij.
Ook lekker met wat sperzieboontjes of wat komkommer rauwkost om de maaltijd completer te maken.
Yvory Sweets eigen tekst en kleine aanpassing en eigen foto's.
Keukensloofje47 09-03-2021
Klopt, helemaal en dit ingrediënt staat al op mijn boodschappenlijstje. Ik heb ook de djeroek poeroet al eens vervangen door limoen of citroenschil en deze had ik beide niet in huis helaas. Bedankt voor je reactie en het bewaren van het gerecht. Groetjes Lidy
didoroelofsen867 09-03-2021
Lijkt miij echt lekker en neem je recept dus mee. Wat ik echter niet begrijp is dat je de djeroek poeroet vervangt door laurierblaadjes? Djeroek is citroenachtig. Daun salam kan je vervangen door laurier .Mvg, Dido