Romige zuurkoolschotel met chorizo paprika en rosti

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-03-2021
  • Romige zuurkoolschotel met chorizo paprika en rosti

    Romige zuurkoolschotel met chorizo paprika en rosti

    Romige zuurkoolschotel met chorizo paprika en rosti

  • Romige zuurkoolschotel met chorizo paprika en rosti

    Romige zuurkoolschotel met chorizo paprika en rosti

    Romige zuurkoolschotel met chorizo paprika en rosti

Beetje Spaanse zuurkool met knapperig gebakken chorizo, (gerookt) paprikapoeder en lekker makkelijk met rösti uit de diepvries. Beetje tegen mijn gevoel in want ik gebruik eigenlijk (bijna) nooit pakjes of zakjes. Maar dit wilde ik toch een keer proberen. Het smaakte prima, maar volgende keer ga ik het toch met mijn eigen rösti proberen. Is vast nog lekkerder. Ik laat het weten !. Dit smaakte in ieder geval erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram verse zuurkool
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd'
1 eetlepel zonnebloemolie
1 appel (Elstar), geschild in blokjes
100 ml slagroom
Peper
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
100 gram chorizo van een stuk, in dunne plakjes
½ rode paprika, in kleine stukjes
250 gram rösti (diepvries)
75 gram geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan voor de zuurkool
koekenpan voor de chorizo en paprika
ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Verhit de olie in de pan en bak hierin de ui en knoflook glazig.
Voeg de appelblokjes eraan toe en bak ze heel even mee.
Doe de zuurkool erbij. Maak de zuurkool een beetje los met een vork. Voeg de slagroom eraan toe en meng alles goed door elkaar. Breng de zuurkool aan de kook.
Laat de zuurkool in een pan zonder deksel plm. 20 minuten zachtjes garen op een lage warmtebron. Maak de zuurkool op smaak met peper en wat (gerookt) paprikapoeder.
Bak in een droge koekenpan de chorizoplakjes knapperig en bruin.
Bak de stukjes paprika 2 minuten mee.
Meng de chorizo en de paprika door de zuurkool.
Verdeel de zuurkool over een ovenschaal.
Meng de diepvries rösti met de helft van de geraspte kaas.
Verdeel de rösti over de zuurkool en strooi de rest van de geraspte kaas erover.
Zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de schaal een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertip

In plaats van rösti kun je natuurlijk ook voorgekookte aardappelschijfjes of aardappelpuree gebruiken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten