Pasta alle verdure verrukkelijke tagliatelle met romige mascarpone groentesaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-03-2021
  • Pasta alle verdure verrukkelijke tagliatelle met romige mascarpone groentesaus

    Pasta alle verdure verrukkelijke tagliatelle met romige mascarpone groentesaus

    Pasta alle verdure verrukkelijke tagliatelle met romige mascarpone groentesaus

  • Pasta alle verdure verrukkelijke tagliatelle met romige mascarpone groentesaus

    Pasta alle verdure verrukkelijke tagliatelle met romige mascarpone groentesaus

    Pasta alle verdure verrukkelijke tagliatelle met romige mascarpone groentesaus

  • Pasta alle verdure verrukkelijke tagliatelle met romige mascarpone groentesaus

    Pasta alle verdure verrukkelijke tagliatelle met romige mascarpone groentesaus

    Pasta alle verdure verrukkelijke tagliatelle met romige mascarpone groentesaus

Wat hebben lekker gegeten van deze romige pasta met groenten en mascarpone. Echt zalig !! Ik ben geabonneerd op de site fratello&sorella.nl. Een regelmatige gedachtenwisseling tussen broer in Italië en zus in Nederland. Heel leuk om het blog te lezen en er komen regelmatig hele lekkere recepten voorbij. Dit recept heb ik helemaal precies overgenomen van het blog, dus deze keer helemaal niets aangepast. Geen spijt van want het is super lekker. Je kunt er zelf een stukje vlees of vis bij doen maar wij hebben zonder vlees of vis gegeten met een salade ernaast.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gram verse of gedroogde lintpasta (reginette, tagliatelle)
2 teentjes knoflook (in dunne plakjes gesneden)
2 sjalotjes (in kleine reepjes gesneden)
1 wortel (in kleine staafjes gesneden)
1 courgette (in kleine staafjes gesneden)
200 gram doperwtjes (diepvries
10 blaadjes basilicum
150 gram mascarpone
100 ml witte wijn
25 gram boter
peper en zout
extra vergine olijfolie
versgeraspte Parmezaanse kaas (om te bestrooien)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan voor de pasta
hapjespan of grote koekenpan

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan en fruit de knoflook, sjalotjes en wortel een minuut of 5. Voeg de courgette toe en verhit kort mee. Blus af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen, voeg dan de mascarpone en basilicum toe en laat het geheel op laag vuur garen. Voeg later de doperwten toe.
Breng het groentemengsel, als dit zacht is, op smaak met peper en zout en roer er eventueel nog een lepel olijfolie doorheen.

Kook ondertussen de pasta in gezouten water.
Giet de pasta af en meng alles door elkaar.
Serveer direct en bestrooi met de Parmezaanse kaas naar smaak.

Buon Appetito!

Bron

Https://fratello-sorella.nl/

Serveertip

Je kunt er zelf een stukje vlees of vis bij serveren maar wij vonden het zo al erg lekker.
Wij hebben er een tomatensalade bij gegeten. Ik heb diverse tomatensalades op mijn pagina staan die er erg lekker bij smaken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten