Aardbei-rabarbercrumble

  • Frans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Aardbei-rabarbercrumble

    Aardbei-rabarbercrumble

    Aardbei-rabarbercrumble

=18pxLekker en klassiek dessert dat we lauw serveren 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
400 g aardbeien
400 g rabarber
2 zakjes vanillesuiker
2 el honing
120 g patisseriebloem
50 g amandelpoeder
50 g hazelnootpoeder
60 g kristalsuiker (fijne)
handje amandelschilfers
120 g boter (in blokjes)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Schil de rabarber en snij in stukjes van 1 cm. Maak de aardbeien schoon en snij in stukken. Meng ze met de rabarber, vanillesuiker en honing. Verdeel over 4 ovenschaaltjes.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de suiker, het amandelpoeder en het hazelnootpoeder. Voeg er beetje bij Tips van Ilse beetje de koude boter aan toe (met een vork of in de keukenrobot), tot het een kruimelige massa is. Meng er de amandelschilfers door.
3 Verdeel de crumble over de stukjes fruit in de schaaltjes en zet 15 à 20 minuten in de oven, of tot de crumble goudbruin is.

Bron

libelle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten