Aardbei-rabarberconfituur
- Belgisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
Makkelijk en lekker deze confituur, dit recept is goed voor 4 confituur potten
Bereidingswijze
1 Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij de aardbeien in kleine stukjes. Snij de rabarber, zonder het wortelgedeelte, in stukken van 2 à 3 cm.
2 Doe de rabarber en het citroensap in een kookpot en kook 10 minuten tot de rabarber zacht is.
3 Voeg de aardbeienstukjes en de suiker toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 3-4 minuten doorkoken. Verdeel over schoongemaakte bokaaltjes.
Bron
libelle
Serveertip
Aardbeienconfituur verkleurt na verloop van tijd en ziet er dan minder smakelijk uit. Voeg daarom wat citroensap toe voor een fris tintje en dito smaak en bewaar je confituur op een donkere plaats.