Aardbei-rabarberconfituur

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Aardbei-rabarberconfituur

    Aardbei-rabarberconfituur

    Aardbei-rabarberconfituur

Makkelijk en lekker deze confituur, dit recept is goed voor 4 confituur potten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 g aardbeien
500 g rabarber
sap van 1 citroen
500 g geleisuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij de aardbeien in kleine stukjes. Snij de rabarber, zonder het wortelgedeelte, in stukken van 2 à 3 cm.
2 Doe de rabarber en het citroensap in een kookpot en kook 10 minuten tot de rabarber zacht is.
3 Voeg de aardbeienstukjes en de suiker toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 3-4 minuten doorkoken. Verdeel over schoongemaakte bokaaltjes.

Bron

libelle

Serveertip

Aardbeienconfituur verkleurt na verloop van tijd en ziet er dan minder smakelijk uit. Voeg daarom wat citroensap toe voor een fris tintje en dito smaak en bewaar je confituur op een donkere plaats.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten