Rabarbergranité

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Rabarbergranité

    Rabarbergranité

    Rabarbergranité

=18pxFris glaasje ijs met een aparte smaak

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
500 g rabarber
175 g kristalsuiker (fijn)
25 cl rode Italiaanse LAMBRUSCO wijn
1 tl citroensap
10 cl water
muntblaadje
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Schil de rabarberstengels en snij ze in stukken van 2 cm. Zet de serveerglaasjes in de diepvriezer.
2 Breng de lambrusco-wijn met de suiker al roerend aan de kook in een pan. Voeg er de rabarber en het citroensap aan toe. Laat 7 minuten onder deksel stoven. Mix de gestoofde rabarber met een staafmixer. Wrijf de rabarberpulp met een pollepel door een zeef in een kleine metalen braadslee. Laat afkoelen.
3 Zet de braadslee 8 uur in de diepvriezer. Roer en plet, elk uur, het bevriezende mengsel fijn met een vork.
4 Schraap de granité met een vork in de afgekoelde serveerglaasjes. Serveer onmiddellijk met een muntblaadje.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten