Vanille extract (no waste)

  • Internationaal, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 05-03-2021
  • Vanille extract (no waste)

    Vanille extract (no waste)

    Vanille extract (no waste)

Mijn vanillesuiker maak ik allang zelf (vanillesuiker-van-gebruikte-vanillestokjes) en zo kwam ik op het idee om zelf ook vanille extract te maken. Op de site van "Rutger bakt" zag ik hoe simpel dat in zijn werk gaat.
Van een recept is eigenlijk nauwelijks sprake.
In het originele "recept" van Rutger wordt gebruik gemaakt van "nieuwe" vanillestokjes. Ik heb hier de goedkopere variant van gebruikte stokjes op gemaakt de "no waste".
Met ongebruikte vanillestokjes krijg je ongetwijfeld een sterkere smaak, maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer je een grote hoeveelheid gebruikte stokjes neemt en die lang genoeg laat "trekken" dat je daarmee ook een goed eindresultaat bereikt.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
- (gebruikte) vanillestokjes
- Wodka
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Spoel de gebruikte stokjes goed af en doe ze in een afsluitbaar flesje.
- Vul het flesje met wodka, sluit het goed af en schud het enkele keren per week. laat het minimaal een maand trekken.
- Je kunt altijd stokjes toevoegen.

Bron

Rutger bakt, waarmee ik een eigen "no waste" variant heb gemaakt.

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 10-03-2021

@zizypha Vanille en chocola lijkt me een prima combinatie. En of de smaak zoete aardappelwodka veel verschilt met de "gewone" wodka? Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Je zou het in een klein flesje uit kunnen proberen zo kom je er het beste achter. Succes met je experiment. Laat maar een keer horen of het gelukt is ;) Bedankt voor je reactie en groetjes van Wilmie _O_

zizypha avatar
zizypha 07-03-2021

Soms doe ik heel lang met een flinke fles vanlle extract maar de laatste tijd gaat het er flink door. Experiment met jongedame en chocolademelk en egaa in de yoghurt. Op zich helemaal niet erg al is de aanvoer net na de feestdagen niet zo geweldig geweest. En er komt nog iets raars bij er is veel verkrijgbaar + chocoladesmaak. Per ongeluk gekocht. Enfin nu heb ik een fles sweet potatoe wodka al lijkt me dat niet geschikt. Misschien heb ik achter/onder in de kast ook nog gewone wodka. Vanillestokjes zijn geen probleem altijd goed verkrijgbaar.Dus als ik puf heb om alles wat onder/achterin de keukenkast staat eruit te halen..... Ga ik het ook proberen. Eerst nog vanillestokjes kopen. Groetjes Corrien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten