Romige zalm met kokos en limoen
- Thais, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
heerlijk
Bereidingswijze
Verhit in een grote koekenpan één eetlepel kokosolie.
Als de olie warm is maar niet rookt, leg dan de zijde van de stukken zalm met de huid naar boven toe in de pan.
Bak de zalm totdat ze goudkleurig zijn en de zalm gemakkelijk van de pan los komt (± 4 minuten).
Draai de zalm om en bak tot de andere kant ook goudbruin van kleur is (± 2 minuten langer).
Haal de stukken zalm uit de pan en leg ze op een bord.
Zet het vuur laag en voeg de resterende eetlepel kokosolie en gesnipperde ui toe aan de koekenpan. Kook, af en toe roerend, tot ze zacht zijn (± 2 minuten).
Voeg knoflook, citroenstengel en gember toe en kook tot het geurig is (± 1 minuut).
Roer de kokosmelk erdoor en laat sudderen, af en toe roerend, tot het ingedikt is (± 5 minuten).
Doe de sap van een halve limoen door de saus en doe nog wat geraspte limoenschil over de saus.
Haal de saus van het vuur en leg de stukken zalm terug in de pan.
Garneer met wat vers gesneden basilicum, gesneden chilipeper in ringetjes en wat limoenschijfjes.
Bron
Kookfans