Zalm in honingknoflooksaus
- Europees, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Heerlijk
Ingrediënten 2 recipe.people
30 gram roomboter, gesmolten2 el olijfolie
2 el sojasaus
40 gram honing
4 teentjes knoflook, geperst
25 gram bruine suiker
25 gram dijonmosterd
Snuf rode chilivlokken
1 citroen, in plakken gesneden
3 middelgrote zalmfilets
Bereidingswijze
Doe de roomboter, olijfolie, sojasaus, honing, knoflook, bruine suiker, dijonmosterd en chilivlokken in een kom en roer tot alles goed is vermengd.
Leg de plakken citroen in een ovenschaal en leg de zalmfilets daarbovenop.
Schenk de marinade gelijkmatig over de zalmfilet.
Laat de zalm 1 uur marineren in de koelkast. Schep de marinade tussendoor nog een paar keer over de zalmfilet heen. Haal de ovenschaal uit de koelkast en laat zo'n 15 minuten op kamertemperatuur komen.
Grill de zalmfilets 10 minuten. Schep de marinade opnieuw over de zalmfilets heen en zet de schaal weer in de oven. Grill de zalmfilets nu nog 5 minuten.
De zalm is heerlijk bij wat rijst en groene asperges, broccoli of spinazie.
Bron
Kookfans