Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-03-2021
  • Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

    Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

    Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

  • Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

    Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

    Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

  • Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

    Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

    Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

  • Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

    Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

    Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

  • Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

    Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

    Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

  • Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

    Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

    Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

Dit gerecht leek me heerlijk ( en dat was het ook), maar ik kreeg de indruk, dat het redelijk koud en meer als een lauwwarme salade op ons bordje terecht zou komen :)
Dus heb ik de bereidingswijze wat aangepast om in elk geval een heerlijk, licht pittig en WARM gerecht op tafel te zetten. 

Daarvoor heb ik de taugé op het laatst met kokend water overgoten en de mihoen even met koud water gespoeld om het garingsproces te stoppen, maar de warmte te behouden.

Voor degene die het recept wil bekijken zie...

homemade-easy-oosterse-mihoen-met-garnalen/

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram mihoen
250 gram garnalen (uit de vriezer of vers)
handvol taugé ( 100 gram)
2 bosuitjes schuin gesneden
80 gram pinda's ( 50 gr) even lichtbruin geroosterd in een droge koekenpan
1 rode peper, fijngesneden( zonder zaad)
1 teen knoflook, geperst
klein bosje koriander ( peterselie)
1 eetlepel milde currypasta ( Thaise rode)
optie( zwart sesamzaad)


Dressing:
Sap van 1 limoen
vissaus
sesamolie
sojasaus
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, snijplank mes en pan om te bakken.

Bereidingswijze

Maak met de ingrediënten , die voor de dressing beschreven zijn een eigen smaakcreatie. Proef met een schone pink :) en voeg eventueel nog toe wat je lekker vindt. Ik nam in eerste instantie van alles een dessertlepel.

Fruit de knoflook, Thaise currypasta en de fijn gesnipperde rode peper even aan ( kook ondertussen de mihoen volgens de beschrijving op de verpakking, spoel er even wat koud water over en laat uitlekken.

Voeg de garnalen toe aan de knoflook en peper en bak ze mee totdat ze rozig en gaar zijn.
Spoel de taugé af met kokend water.
Roer de dressing door de mihoen met de bosui , en de taugé .

Verdeel de mihoen over 2 voorverwarmde borden , verdeel er het warme mengsel uit de pan over en top af met de pinda's wat peterselie een toefje verse taugé en wat zwart sesamzaad.




Bron

Culy .nl eigen tekst foto's en een kleine aanpassing

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten