1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Garnalen
  6. Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-03-2021

Ingrediënten 2 personen


250 gram mihoen
250 gram garnalen (uit de vriezer of vers)
handvol taugé ( 100 gram)
2 bosuitjes schuin gesneden
80 gram pinda's ( 50 gr) even lichtbruin geroosterd in een droge koekenpan
1 rode peper, fijngesneden( zonder zaad)
1 teen knoflook, geperst
klein bosje koriander ( peterselie)
1 eetlepel milde currypasta ( Thaise rode)
optie( zwart sesamzaad)


Dressing:
Sap van 1 limoen
vissaus
sesamolie
sojasaus
olijfolie


Verder heb je nodig


Pan, snijplank mes en pan om te bakken.


Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen
Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen
Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen
Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen
Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen
Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen
Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen
Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen
Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen
Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen
Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen
Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

Dit gerecht leek me heerlijk ( en dat was het ook), maar ik kreeg de indruk, dat het redelijk koud en meer als een lauwwarme salade op ons bordje terecht zou komen
Dus heb ik de bereidingswijze wat aangepast om in elk geval een heerlijk, licht pittig en WARM gerecht op tafel te zetten. 

Daarvoor heb ik de taugé op het laatst met kokend water overgoten en de mihoen even met koud water gespoeld om het garingsproces te stoppen, maar de warmte te behouden.

Voor degene die het recept wil bekijken zie...

homemade-easy-oosterse-mihoen-met-garnalen/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak met de ingrediënten , die voor de dressing beschreven zijn een eigen smaakcreatie. Proef met een schone pink en voeg eventueel nog toe wat je lekker vindt. Ik nam in eerste instantie van alles een dessertlepel.

Fruit de knoflook, Thaise currypasta en de fijn gesnipperde rode peper even aan ( kook ondertussen de mihoen volgens de beschrijving op de verpakking, spoel er even wat koud water over en laat uitlekken.

Voeg de garnalen toe aan de knoflook en peper en bak ze mee totdat ze rozig en gaar zijn.
Spoel de taugé af met kokend water.
Roer de dressing door de mihoen met de bosui , en de taugé .

Verdeel de mihoen over 2 voorverwarmde borden , verdeel er het warme mengsel uit de pan over en top af met de pinda's wat peterselie een toefje verse taugé en wat zwart sesamzaad.




Bron

Culy .nl eigen tekst foto's en een kleine aanpassing



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top