Slanke Thaise roerbak met ei Telor Belado

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-03-2021
  • Slanke Thaise roerbak met ei Telor Belado

    Slanke Thaise roerbak met ei Telor Belado

    Slanke Thaise roerbak met ei Telor Belado

Lekker Aziatisch. De Thaise roerbak met groenten en een pittig Indisch eitje. Je kunt in plaats van de prei en champignons natuurlijk ook een zak Thaise groentemix nemen. Dan ben je nog sneller klaar. Eerst wilde ik er gebakken eieren bij geven maar vond dat zo afgezaagd. Beetje aan het zoeken voor een altenatief. In het Indische kookboek van Bep Vuyk vond ik het recept voor de Telor Belado: Indische eitjes met pittige tomatensaus en die smaakten er heerlijk bij.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Thaise roebak:
150 gram noedels of eiermie
2 eetlepels arachideolie
2 cm verse gember, geschild en geraspt
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode Spaanse peper, zonder pitjes, gesnipperd
6 lente-uitjes, schoongemaakt in kleine stukjes
1 eetlepel Thaise groene curry (Jonnie Boer)
250 gram paddenstoelenmix, schoongemaakt, in stukjes
1 eetlepel Thaise vissaus
2 eetlepels sojasaus (Chines of Japanse)
(2 eetlepels chilisaus) hoort er niet echt in maar wij vonden het lekker
evt.peper en zout
Indische eieren Telor Belado:
3 eieren, hardgekookt
2 eetlepels arachideolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepels tomatenpuree
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok
pan on de eieren te koken
vergiet of zeef

Bereidingswijze

Thaise roerbak:
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, knoflook en rode peper samen met de geraspte gember, de helft van de lente-uitjes plm. 5 minuten.
Voeg het groene currypoeder eraan toe en bak even mee tot het gaat geuren.
Voeg de paddenstoelenmix hieraan toe en roerbak de paddenstoelen plm. 5 minuten.
Kook ondertussen de mie of de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
Meng de noedels door de groente.
Maak op smaak met de vissaus, sojasaus en chilisaus en eventueel peper en zout.
Bestrooi met de rest van de lente-uitjes,
Serveer het ei ernaast.
Eitjes Telor Belado
Kook de eieren circa 12 minuten. Spoel ze dan af in koud water en pel ze.
Pureer de ui, knoflook, sambal, tomatenpuree en het zout in het bakje van je staafmixer of in een vijzel.
Verhit de olie en bak dit mengsel. Bak de eieren even mee.
Haal na 2-3 minuten de eieren uit de pan. Snij de eieren dwars doormidden en leg ze met de platte kant nog even in de saus.

Serveertip

In plaats van de paddenstoelenmix kun je heel goed alleen (kstanje)champignons nemen.
Lekker met een pittige komkommersalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten