Vleesgerecht

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Een eenvoudig te maken eritrees/ethiopisch vleesgerecht, dat je samen met injera kan eten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gram runderbieflappen, in blokjes van 2 bij 2 cm gesneden.
2 tomaten
3 groene pepers
1 ui
een takje rozemarijn
zout
peper
olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan

Voorbereiding

Snijd de tomaat in 8 partjes. Haal de zaadjes uit de pepers en snijd ze in fijne snippers. Snipper de ui grof.

Bereidingswijze

Verhit de olie en voeg het vlees toe. Als het vlees aangebraden is, voeg je de ui toe. Als de ui zacht is voeg je de tomaten en rozemarijn toe. Laat nu het gerecht bijna droogbakken. Voeg dan de pepersnippers, zout en peper toe. Laat nog een minutje pruttelen.

Serveertip

Serveer dit gerecht met injera. Het kan ook met brood gegeten worden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilbin avatar
wilbin

Doorsturen

Home Recepten