Vleesgerecht
- Afrikaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een eenvoudig te maken eritrees/ethiopisch vleesgerecht, dat je samen met injera kan eten.
Ingrediënten 6 personen
500 gram runderbieflappen, in blokjes van 2 bij 2 cm gesneden.2 tomaten
3 groene pepers
1 ui
een takje rozemarijn
zout
peper
olie
Benodigdheden
koekenpanVoorbereiding
Snijd de tomaat in 8 partjes. Haal de zaadjes uit de pepers en snijd ze in fijne snippers. Snipper de ui grof.
Bereidingswijze
Verhit de olie en voeg het vlees toe. Als het vlees aangebraden is, voeg je de ui toe. Als de ui zacht is voeg je de tomaten en rozemarijn toe. Laat nu het gerecht bijna droogbakken. Voeg dan de pepersnippers, zout en peper toe. Laat nog een minutje pruttelen.
Serveertip
Serveer dit gerecht met injera. Het kan ook met brood gegeten worden.