1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalm
  6. Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's

Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-03-2021

Ingrediënten 2 personen


1 stuk witte tonijn in blokjes met peper bestrooid
1 stuk zalmfilet in blokjes met peper bestrooid
10 rauwe, gepelde knoflook gamba's ( of een viscombinatie naar keuze)
Een totaal van ongeveer 350 gram vis en schaal en schelpdieren

1 pastinaak geschild en brunoise gesneden
1 stuk winterpeen, geschild en brunoise gesneden
1/2 rode en gele paprika ook brunoise gesneden
150 gram kastanje champignons schoongeveegd en in plakjes
50 gram fijne tuinerwtjes ( diepvries)
100 ml droge witte wijn
200 ml kokosmelk
1 flinke sjalot gesnipperd
1 teen knoflook uit de knijper
1 visbouillon blokje
peper en zout naar smaak
klein toefje verse dille klein gesneden


Verder heb je nodig


Hapjespan, snijplank, mes, zeef en pan om in te blancheren


Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's
Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's
Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's
Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's
Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's
Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's
Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's
Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's
Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's
Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's
Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's
Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's
Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's
Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's
Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's
Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's
Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's
Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's

Het is weer een keertje visdag hier in huize. Een duik in de vriezer leverde een zak grote knoflook gamba's , witte tonijn en een stuk zalm op .  Restjes groente , een pastinaak, stuk winterpeen en paprika en een doosje champignons. 
Geen koksroom in huis maar wel een pakje kokosmelk om er een romig geheel van te maken. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm wat olie in de pan en fruit de sjalot met de knoflook even aan. Voeg de plakjes champignons toe en bak mee. Voeg de witte wijn toe, roer door en laat wat inkoken.

Blancheer ondertussen de brunoise gesneden pastinaak en peen 1 minuut. Voeg na 1 minuut de paprikablokjes toe en na weer 1 minuut de tuinerwtjes.

Giet de groente af door een zeef de spoel koud.

Bak in een andere pan de blokjes zalm en tonijn in enkele minuten gaar. Voeg als laatste de gamba's toe en bak ook deze even. Houd de vis warm.

Voeg de afgekoelde groente toe aan de champignons en roer er de kokosmelk door. Verkruimel er het visbouillonblokje over en roer door. Laat even pruttelen zodat alles goed warm kan worden. Proef en voeg gemalen peper toe . ( zout)
Bind het geheel met een beetje maizena papje ( indien nodig) en roer als laatste de vis erdoor.

Serveer het vispannetje in diepe , voorverwarmde borden met een snee stevig geroosterd brood met roomboter besmeerd . ( of pasta naar keuze)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top