1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Injera

Injera

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-07-1999

Ingrediënten 6 personen


500 gram bloem
500 gram zelfrijzend bakmeel
2 zakjes gedroogde gist
lauw water


Verder heb je nodig


Een schone koekenpan (er mag geen vlees in gebraden zijn)
garde
2 theedoeken


Bij deze mijn langbeloofde recepten. Injera wordt gegeten in Eritrea en Ethiopie.Het is een soort gefermenteerde pannenkoek. Het wordt gegeten met saus (wot). Het is erg bewerkelijk, maar de moeite waard. De eerste keer kun je het beter eerst met minder bloem proberen te maken, het mislukt in het begin nog wel eens.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster de bloem in de koekenpan licht, tot ze begint te geuren. Vermeng ondertussen het zelfrijzend bakmeel met de zakjes gist.
Meng de beide bloemsoorten. Voeg lauw water toe en roer met de garde tot een beslag ontstaat. Het beslag moet de dikte hebben van pannenkoeken beslag. Bedek het beslag en laat het twee dagen fermenteren.
Giet het water eraf en voeg weer vers warm water toe. Laat het beslag nu een uurtje staan.
Verhit de koekenpan zonder olie of boter. Als de pan heet is giet je een kop beslag in de pan. Er komen nu allemaal gaatjes in de pannenkoek. Wacht tot de bovenkant droog is en doe er dan een deksel op. Na 1 minuut komt de rand los, nu is de injera klaar. Laat ze uitdampen op een theedoek, anders worden ze plakkerig.
Als de injera geen gaatjes heeft (zoals een spons) kun je ze niet eten. De eerste 2 kunnen mislukken omdat de temperatuur van de pan te warm of te koud is. Dit is een kwestie van uitproberen. Wanhoop niet, ik heb zelf al heel wat mislukte injera's gehad voor het me echt lukte. En bij mij mislukt de eerste nog steeds altijd!!!

Serveertip

Leg 1 injera op een bord en schep er saus op met wat salade. Je eet met stukjes van een andere injera met je rechterhand, wat saus en salade.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilbin


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilbin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top