Cake van opa

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Cake van opa

    Cake van opa

    Cake van opa

=18pxHet gebak uit je herinnering, dat is altijd het allerlekkerste. Probeer dus snel deze cake zoals opa 'm bakte.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
5 eieren
200 g boter (zachte + extra)
250 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 snuifje bicarbonaat
250 g bloem. (zelfrijzend)
paneermeel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 175°C. Splits de eieren. Smeer de cakevorm in met boter en bestrooi met paneermeel.
2 Snij de boter in stukken. Doe met de suiker, vanillesuiker en het bicarbonaat in een kom en mix tot een smeuïge massa. Voeg één voor één de eidooiers toe en klop tot een glad beslag. Meng er geleidelijk aan de bloem onder.
3 Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze voorzichtig onder het beslag. Schep in de cakevorm en bak de cake 60 à 70 minuten in de oven. Controleer of de cake gaar is, ontvorm ‘m en laat afkoelen op een rooster.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten