1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Ajam Pangang met rijst zelfgemaakte atjar en wat kroepoek....

Ajam Pangang met rijst zelfgemaakte atjar en wat kroepoek....

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2021

Ingrediënten 2 personen


VOOR DE KIPPENDIJEN

250 gram kippendijen in reepjes gesneden
1 kleine ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 theelepel geraspte verse gember
1 zonnebloemolie + extra om in te bakken
3 eetlepels ketjap manis
sap van een halve citroen

VOOR DE SAUS

200 ml water
1/2 eetlepel sambal badjak of naar smaak
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel basterdsuiker
1 eetlepel gembersiroop
1 teen knoflook gesnipperd
1 kleine ui gesnipperd
2 eetlepels tomatenketchup
Een halve citroen
1eetlepel maïzena
Een klein scheutje sojasaus

ERBIJ
125 gram rijst naar keuze
2 flinke el atjar
eventueel stukjes kroepoek.


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, pan, ovenschaal en rasp


Ajam Pangang met rijst zelfgemaakte atjar en wat kroepoek....
Ajam Pangang met rijst zelfgemaakte atjar en wat kroepoek....
Ajam Pangang met rijst zelfgemaakte atjar en wat kroepoek....
Ajam Pangang met rijst zelfgemaakte atjar en wat kroepoek....
Ajam Pangang met rijst zelfgemaakte atjar en wat kroepoek....
Ajam Pangang met rijst zelfgemaakte atjar en wat kroepoek....
Ajam Pangang met rijst zelfgemaakte atjar en wat kroepoek....
Ajam Pangang met rijst zelfgemaakte atjar en wat kroepoek....
Ajam Pangang met rijst zelfgemaakte atjar en wat kroepoek....
Ajam Pangang met rijst zelfgemaakte atjar en wat kroepoek....
Ajam Pangang met rijst zelfgemaakte atjar en wat kroepoek....
Ajam Pangang met rijst zelfgemaakte atjar en wat kroepoek....
Ajam Pangang met rijst zelfgemaakte atjar en wat kroepoek....

Heerlijk knapperige kip.

Heerlijk knapperige kip.

Ajam pangang oftewel kip geroosterd. Snel en gemakkelijk te maken van kippendijen. Rekening houdend met een marineertijd van een uurtje voor het kippenvlees. De saus is zó klaar  rijst erbij en smullen maar. Er is in dit recept uitgegaan van atjar tjampoer uit een potje. Een tijdje geleden heb ik dit zelf gemaakt en ik had nog een heel potje staan. Dat kwam nu goed van pas

Atjar-tjampoer-bij-de-nasi-van-deon-

Helaas vind ik persoonlijk, dat alleen slechts atjar  wat weinig groente is, dus maakte ik er een heerlijke licht pittige komkommer met taugé salade bij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voeg alles voor de kip bij elkaar in een kom en roer er de kipreepjes door. Dek de kom af en laat dit geheel een uur of langer marineren.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep de kip droog , leg de kipreepjes in de ovenschaal en bak 15 minuten. Verhit in een pan een laagje olie en bak de kipreepjes knapperig en gaar.

Maak ondertussen de saus. Fruit in een beetje olie de ui en de knoflook glazig en voeg dan alle ingrediënten toe voor de saus. Breng aan de kook en laat 3 minuutjes zachtjes pruttelen. Proef !, want dit is het moment om nog wat naar smaak toe te voegen. Maak een papje van maizena , roer het door de saus en laat even koken totdat de saus de juiste dikte heeft.

Ondertussen heb je ook de rijst al gekookt volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Serveer deze ajam pangang als volgt.
Leg een ruime el atjar tjampoer uit een potje ( ik had zelf gemaakte) op elk bord met het vlees erop en daarop de saus. De rijst ernaast met eventueel kleine stukjes kroepoek erbij en geniet.

Bron

Savory sweets eigen tekst aanpassing en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top