1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Linzensoep
  6. Fetabroodjes met rode linzensoep

Fetabroodjes met rode linzensoep

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-03-2021

Ingrediënten 4 personen


25 g filodeeg
3 scharreleieren
150 ml melk
4 el olijfolie
200 g feta
200 g gedroogde rode linzen
1 groentebouillonblokje
400 g tomatenblokjes
2 courgettes


Verder heb je nodig


Ovenschaal (20 x 30 cm)


Fetabroodjes met rode linzensoep
Fetabroodjes met rode linzensoep

Een heerlijke gevulde rode linzensoep met homemade fetabroodjes. Een verrassend makkelijke vegetarische avondmaaltijd waar iedereen van gaat smullen! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Laat het filodeeg ontdooien. Klop de eieren met de melk in een diep bord los en breng op smaak. Vet de ovenschaal in met een 0,5 el olijfolie. Giet de feta af en houd een klein stukje feta apart ter garnering.

2. Haal het filodeeg plakje voor plakje voorzichtig door het melkmengsel en leg in de schaal. Maak een stapel van 3 vellen filodeeg en verkruimel er de helft van de feta over. Maak zo nog een stapel van 3 vellen, verkruimel er de rest van de feta over en maak de stapel af met de rest van het deeg. Snijd het deeg in vierkantjes en bak 15 min. in de oven.

3. Breng voor de soep 1 L water aan de kook. Voeg de linzen, het bouillonblokje en de tomatenblokjes toe. Kook de linzen in 8 min. gaar. Breng op smaak.

4. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de courgette in 8-10 min. gaar.

5. Schep de soep in 4 kommen en verdeel er de courgette over. Verkruimel er de achtergehouden feta over. Besprenkel met de rest van de olie. Haal de broodjes uit de oven, snijd ze los en serveer bij de soep.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top