
300 g pastaschelpen (grote)
4 prei stronkjes
300 g gepelde noordzeegarnalen (grijze)
40 cl kreeftenfond
1 ui
20 cl room
150 g geraspte kaas
2 el bloem
anijslikeur (vb. Ricard)
boter
nootmuskaat
peper en zout
=18pxEen feestelijke pasta met garnalen, prei en een kreeftensausje.
1 Maak de kreeftensaus: pel de ui en snipper 'm fijn. Stoof 'm gaar in een klontje boter op een zacht vuur. Voeg de bloem toe en laat 1 minuut mee garen. Voeg een scheut anijslikeur toe en laat 1 minuut koken, voeg dan de kreeftenfond toe en laat enkele minuten inkoken. Voeg de room toe en kook nog enkele minuten. Kruid met peper en zout.
2 Spoel de preistronken en snij ze fijn. Stoof ze gaar in een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng ze met de garnalen.
3 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pastaschelpen gaar. Neem een ovenschaal en schep een beetje kreeftensaus op de bodem. Leg hierop de gekookte pastaschelpen en vul deze op met de prei-garnaalmengeling. Overgiet alles met nog wat saus en bestrooi met gemalen kaas. Zet 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is gekleurd.
Libelle