1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Pastaschelpen gevuld met prei en noordzeegarnalen met een kreeftensausje

Pastaschelpen gevuld met prei en noordzeegarnalen met een kreeftensausje

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2021

Ingrediënten 4 personen


300 g pastaschelpen (grote)
4 prei stronkjes
300 g gepelde noordzeegarnalen (grijze)
40 cl kreeftenfond
1 ui
20 cl room
150 g geraspte kaas
2 el bloem
anijslikeur (vb. Ricard)
boter
nootmuskaat
peper en zout



Pastaschelpen gevuld met prei en noordzeegarnalen met een kreeftensausje
Pastaschelpen gevuld met prei en noordzeegarnalen met een kreeftensausje

=18pxEen feestelijke pasta met garnalen, prei en een kreeftensausje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Maak de kreeftensaus: pel de ui en snipper 'm fijn. Stoof 'm gaar in een klontje boter op een zacht vuur. Voeg de bloem toe en laat 1 minuut mee garen. Voeg een scheut anijslikeur toe en laat 1 minuut koken, voeg dan de kreeftenfond toe en laat enkele minuten inkoken. Voeg de room toe en kook nog enkele minuten. Kruid met peper en zout.
2 Spoel de preistronken en snij ze fijn. Stoof ze gaar in een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng ze met de garnalen.
3 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pastaschelpen gaar. Neem een ovenschaal en schep een beetje kreeftensaus op de bodem. Leg hierop de gekookte pastaschelpen en vul deze op met de prei-garnaalmengeling. Overgiet alles met nog wat saus en bestrooi met gemalen kaas. Zet 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is gekleurd.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top