Lasagne met vierkazenkorstje

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Lasagne met vierkazenkorstje

    Lasagne met vierkazenkorstje

    Lasagne met vierkazenkorstje

=18pxVergeet de pizza quattro formaggi, deze lasagne met vierkazenkorstje is zeker zo lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
12 lasagnevellen
1/2 kg gemengd gehakt
2 uien
2 knoflook teentjes
250 g champignons
2 el bladpeterselie
50 cl passata
400 g tomaten blokjes
1 tl gedroogde oregano
300 g ricotta
250 g mascarpone
25 cl melk
1 ei
3 bolletjes mozzarella
120 g parmezaan (geraspt)
boter (of olijfolie om te bakken)
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Pel en snipper de uien en knoflook. Fruit aan in wat boter of olijfolie. Doe er het gehakt bij en bak rul. Snij de champignons en voeg ze samen met de tomatenblokjes, passata, oregano en peper en zout toe aan het gehakt en laat op een zacht vuur verder garen.
2 Meng in een kom de ricotta met de mascarpone, het ei, de helft van de parmezaan en de melk tot een gladde saus en kruid met peper en zout.
3 Schep een laag van de tomaten- saus in een beboterde ovenschaal en bedek met lasagnevellen. Herhaal tot de schaal helemaal gevuld is.
4 Eindig met een laag kaassaus en werk verder af met in plakjes gesneden mozzarella en de rest van de parmezaan. Zet de schotel 35 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kaas mooi gegratineerd is.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten