Vegan wraps
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Vegan koken 'moeilijk' of 'te veel gedoe'? Helemaal niet! Probeer deze vegan wraps eens. Zet een vrolijke schaal vol vegan wraps met paprika dip op tafel voor een verrassend lekkere avondmaaltijd.
Ingrediënten 4 personen
5 el olijfolie175 g Lekker Veggie 100% plantaardig kruimgehakt
50 g ongebrande ongezouten walnoten
290 g gegrilde rode paprika
15 g platte peterselie
2 tenen knoflook
1 el balsamicoazijn
400 g Cambodjaanse wokgroente
8 tortilla's naturel
Benodigdheden
1 hoge bekerbakpapier
Bereidingswijze
1. Verwarm de ovengrill voor. Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan en bak het plantaardige kruimgehakt 5 min.
2. Verhit intussen een droge koekenpan en rooster de walnoten 3 min. Giet de paprika's af en doe in een hoge beker. Voeg twee derde van de peterselie toe. Voeg 1 teen knoflook, de balsamicoazijn, de rest van de olie en de geroosterde walnoten toe. Maal met een staafmixer fijn en breng op smaak.
3. Snijd de rest van de knoflook fijn en bak 1 min. mee met het kruimgehakt. Voeg de roerbakmix toe en bak in 6 min. beetgaar.
4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smeer elke wrap in met 1 el paprikadip. Schep er een achtste van het groentemengsel op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de wrap op. Leg de wraps met de vouwkant naar onderen op de bakplaat en grill 5 min. in de oven.
5. Snijd de rest van de peterselie fijn. Snijd de wraps schuin doormidden en leg op elk bord 4 stukjes. Serveer er de rest van de paprikadip bij en garneer met de rest van de peterselie.