Kip met honing

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Kip met honing

    Kip met honing

    Kip met honing

=18pxLekkere kip met een tikje zoetigheid

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 kip
4 sjalotten
2 knoflook teentjes
1 citroen
75 g zwarte olijven
4 el citroensap
2 el honing
4 saffraandraadjes
4 tijm takjes
2 takjes gedroogde lavendelbloem
12 cl droge witte wijn
20 cl kippenbouillon
olijfolie
zout
witte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 160°C.
2 Verwarm het citroensap met de honing, kruid met peper en zout. Bestrijk er de kip mee. Leg ze in een ingevette ovenschaal.
3 Spoel de citroen en snij 'm in halve partjes. Pel de knoflook en de sjalotten en halveer ze.
4 Doe de citroen, knoflook, sjalot en olijven bij de kip. Leg er de tijm, lavendel en saffraan bij. Overgiet met de groentebouillon en de wijn. Zet 1 uur en 15 minuten in de oven.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten