Kip met honing
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
=18pxLekkere kip met een tikje zoetigheid
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kip4 sjalotten
2 knoflook teentjes
1 citroen
75 g zwarte olijven
4 el citroensap
2 el honing
4 saffraandraadjes
4 tijm takjes
2 takjes gedroogde lavendelbloem
12 cl droge witte wijn
20 cl kippenbouillon
olijfolie
zout
witte peper
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 160°C.
2 Verwarm het citroensap met de honing, kruid met peper en zout. Bestrijk er de kip mee. Leg ze in een ingevette ovenschaal.
3 Spoel de citroen en snij 'm in halve partjes. Pel de knoflook en de sjalotten en halveer ze.
4 Doe de citroen, knoflook, sjalot en olijven bij de kip. Leg er de tijm, lavendel en saffraan bij. Overgiet met de groentebouillon en de wijn. Zet 1 uur en 15 minuten in de oven.
Bron
libelle