Ovenkip met aardappeltjes

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Ovenkip met aardappeltjes

    Ovenkip met aardappeltjes

    Ovenkip met aardappeltjes

Lekker en makkelijk deze ovenkip

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 kip (in 8 stukken)
400 g krieltjes
400 g prinsessenbonen
4 sjalotten
6 knoflook teentjes
4 el dragon
olijfolie
peper
grof zeezout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappeltjes schoon en snij ze in kwartjes. Pel de sjalotten en de knoflook. Hak de dragon.
2 Kruid de stukken kip met peper en zout en leg ze samen met de teentjes knoflook en de uien in een ingevette ovenschaal.
3 Leg de aardappelkwartjes bij de kip in de ovenschaal. Hussel goed door elkaar. Schuif de schaal 40 minuten in de oven en schep af en toe om.
4 Blancheer de boontjes beetgaar in lichtgezouten water, laat ze schrikken onder ijskoud water en laat ze uitlekken.
5 Verhit olijfolie en bak de krieltjes op een zacht vuurtjes goudbruin.
6 Doe de krieltjes samen met de boontjes in de ovenschaal, hussel goed door elkaar en bestrooi met dragon. Schuif nog 8 minuten in de oven en serveer.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten