Ovenkip met aardappeltjes
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Lekker en makkelijk deze ovenkip
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappeltjes schoon en snij ze in kwartjes. Pel de sjalotten en de knoflook. Hak de dragon.
2 Kruid de stukken kip met peper en zout en leg ze samen met de teentjes knoflook en de uien in een ingevette ovenschaal.
3 Leg de aardappelkwartjes bij de kip in de ovenschaal. Hussel goed door elkaar. Schuif de schaal 40 minuten in de oven en schep af en toe om.
4 Blancheer de boontjes beetgaar in lichtgezouten water, laat ze schrikken onder ijskoud water en laat ze uitlekken.
5 Verhit olijfolie en bak de krieltjes op een zacht vuurtjes goudbruin.
6 Doe de krieltjes samen met de boontjes in de ovenschaal, hussel goed door elkaar en bestrooi met dragon. Schuif nog 8 minuten in de oven en serveer.
Bron
libelle