1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Pompoen
  5. Hokkaido pompoen
  6. Pompoensoep van Janny van der Heijden

Pompoensoep van Janny van der Heijden

  • Biologisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2021

Ingrediënten 4 personen


- 1 pompoen (fles of Hokkaido)
- 2 uien
- 1 rode peper
- 2 st. bleekselderij
- 3- 4 centimeter gemberwortel
- 2 eetlepels olijfolie
- versgemalen peper
- 1 theelepel ras el hanout (specerijenmengsel)
- 4 djeroek poeroetblaadjes (limoen- of citroenblad)
- 2 kippen (of groente-) bouillonblokjes
- 400 milliliter kokosmelk
- geroosterde pompoenpitten en koriander om mee te garneren.
- optioneel: 1 el currypasta (als je van een beetje meer pit houdt).



Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Pompoensoep van Janny van der Heijden

Ik had nog steeds een pompoen liggen en ik had nog een lekker recept voor pompoensoep van Janny van der Heijden gevonden. 1+1=2 en in dit geval is 2 een pan pompoensoep geworden
Dit keertje met Ras-el-Hanout erin dus toch weer wat anders. Ik heb er zelf nog een beetje bleekselderij aan toegevoegd en omdat ik persoonlijk vond dat hij iets meer pit mocht hebben, heb ik er op het laatst nog een eetlepel currypasta aan toegevoegd. Zeker een aanrader als je van pittig houdt.
Garneren met geroosterde pompoenpitten, koriander en eventueel enkele druppels pompoenpitolie (of olijfolie).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaden. Pel en snipper de uien. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes met de punt van een mes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Rasp de gemberwortel en snijd de bleekselderij in boogjes.
- Fruit de ui, peper en gember in de olijfolie zacht in ca. 3 minuten. Voeg de blokjes pompoen toe en fruit alles enkele minuten.
- Breng op smaak met peper en de ras el hanout. Schenk zoveel water bij de blokjes dat alles onderstaat.
- Voeg de djeroek poeroet blaadjes en de bouillonblokjes toe en schenk er zoveel water bij dat alles onderstaat.
- Doe de bleekselderij erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat alles gaarkoken in ongeveer 30 minuten.
- Verwijder de djeroek poeroet blaadjes. Pureer de soep met een staafmixer.
- Schenk de kokosmelk bij de soep (en als je van pittig houd een eetlepel currypasta) en meng nog even kort met de staafmixer. Breng het geheel aan de kook.
- Schep de soep in koppen of borden en bestrooi met pompoenpitten en koriander en druppel eventueel een beetje pompoenpitolie of olijfolie erover.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Janny van der Heijden/ aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top