Tonijnsaus (tonijnsalade)

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 0-10 min.

Onderdeel van een gerecht met varkensvlees, tomaat, gegrilde courgette en aubergine

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
citroen
blikje tonijn in olie
2 eetlepels mayonaise
olijfolie
eventueel verse basilicum (garnering), peper, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan
pollepel
lepel
staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze

Pel en snijd de sjalotjes in heel dunne ringen. Pel en snijd de knoflook in plakjes
Rasp de ciroenschil fijn en pers de citroen uit.
Verhit een kleine kookpan op middelhoog vuur met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de knoflook en 2/3 van de sjalotjes toe, en bak 3 minuten. Voeg de tonijn in olie toe, roer door en neem de pan van het vuur.
Voeg 2 eetlepels mayonaise toe en pureer glad.
Breng op smaak met de citroenrasp en het citroensap, voeg eventueel wat olijfolie toe en proef of je nog peper en zout wilt toevoegen

Bron

MarleySpoon (bijgerecht)

Serveertip

Lekker op varkensvlees, maar ook lekker op brood
Serveer met de rest van de bosui

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

famstam avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten