Tonijnsaus (tonijnsalade)
- Italiaans, Bijgerecht
- 0-10 min.
Onderdeel van een gerecht met varkensvlees, tomaat, gegrilde courgette en aubergine
Ingrediënten 2 recipe.people
2 sjalotjes2 tenen knoflook
citroen
blikje tonijn in olie
2 eetlepels mayonaise
olijfolie
eventueel verse basilicum (garnering), peper, zout
Benodigdheden
Kookpanpollepel
lepel
staafmixer of keukenmachine
Bereidingswijze
Pel en snijd de sjalotjes in heel dunne ringen. Pel en snijd de knoflook in plakjes
Rasp de ciroenschil fijn en pers de citroen uit.
Verhit een kleine kookpan op middelhoog vuur met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de knoflook en 2/3 van de sjalotjes toe, en bak 3 minuten. Voeg de tonijn in olie toe, roer door en neem de pan van het vuur.
Voeg 2 eetlepels mayonaise toe en pureer glad.
Breng op smaak met de citroenrasp en het citroensap, voeg eventueel wat olijfolie toe en proef of je nog peper en zout wilt toevoegen
Bron
MarleySpoon (bijgerecht)
Serveertip
Lekker op varkensvlees, maar ook lekker op brood
Serveer met de rest van de bosui