1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Spruitjesstoemp met kervel en rookworst

Spruitjesstoemp met kervel en rookworst

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-03-2021

Ingrediënten 4 personen


225 g rookworst
1 kg aardappelen
500 g spruitjes
50 g kervel
15 cl melk
nootmuskaatsnuifje
2el boter
olijfolie
peper en zout



Spruitjesstoemp met kervel en rookworst
Spruitjesstoemp met kervel en rookworst

Lekkere dagelijkse kost die het prima doet met een ajuinsausje 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Maak intussen de spruitjes schoon en halveer ze.
2 Stoof de spruitjes goudbruin in olijfolie en kruid ze met peper en zout. Voeg dan 200 milliliter water toe en laat de spruitjes verder garen tot het water volledig verdampt is.
3 Giet intussen de aardappelen af en meng er de melk en boter onder. Plet met een pureestamper tot een mooie stoemp en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
4 Meng er de spruitjes en een deel van de kervel onder en plet nog even verder. Hou een deel van de kervel apart voor de afwerking. Hou warm.
5 Snij de rookworst schuin in schijfjes en bak ze in een pan met olijfolie.
6 Serveer de stoemp met enkele stukjes gebakken rookworst en werk af met de resterende kervel.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top