Chicken Tonight in een romige tomatensaus.
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Van onderstaand gerecht had ik paprika en winterpeen over en die wilde ik graag verwerken. Dat resulteerde in dit romig gerecht met kip. Snel, gemakkelijk en erg lekker.
Turks-familie-ovengerecht-in-4-laagjes
Ingrediënten 2 recipe.people
200 gram kipfilet in blokjes gesneden1 middelgrote ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 rode puntpaprika in dunne reepjes
1 gele puntpaprika in dunne reepjes
halve groene paprika in reepjes
restje winterpeen in kleine blokjes en 1 minuut geblancheerd en koud gespoeld
2 tomaten ontveld en in blokjes gesneden
1 blikje tomatenpuree
3 schijfjes ananas in eigen sap in stukjes
wat sap van de ananas
gemalen zwarte peper naar smaak
1 kubusje maggi verkruimeld
120- 150 gram rijst met meer vezel
100-150 ml koksroom
gesnipperde bladpeterselie ter garnering
Benodigdheden
snijplank, mes hapjespanBereidingswijze
Bak de kipfilet stukjes goudbruin in een scheutje olie. Haal ze uit de pan en zet ze even opzij. Fruit in het overgebleven vet de ui met de knoflook even aan. Voeg dan de wortelblokjes en de paprikareepjes toe en laat ze zachtjes een 12 minuten bakken.
Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even ontzuren. Dan gaan de tomatenblokjes erbij. Laat dit geheel even pruttelen . Voeg de ananasblokjes en een scheutje sap en de kipblokjes toe en roer alles goed om.
Roer er de koksroom door , laat 3 minuten pruttelen en breng de inhoud van de pan op smaak met gemalen zwarte peper en een kubusje maggi.
Ondertussen heb je de rijst gekookt volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Serveer de Chicken Tonight met romige tomatensaus op de rijst en snipper er wat gesneden bladpeterselie over.
Serveertip
Hou je niet van ananas? Laat ze weg. Is ook heerlijk zonder de ananas.